Skip navigation.

the Worldwide Leader in
 • life insurance
 • car insurance
 • health insurance
 • property insurance
 • mortgage
 • personal loans
 • business loans
 • student loans
 • car loans
 • car title loans
 • Műsorszórás

  A műsorszórás adótornyainak közös jellemzője általában a nagy magasság és a kisugárzott nagy térerő. Az adótornyokra telepített akadályvilágító lámpáknak többek között ez utóbbinak is meg kell felelni. A műsorszórás adótornyainak akadályvilágítására több LED –es lámpatípust is kínál a Dialight. Alapesetben a kis intenzitású ( ICAO A típ. alacsony intenzitású 10 ill. 32cd fényerejű állandó vörös fényű ) lámpatestek.


  ( DIALIGHT 860 –as sorozat. )

  Magasabb adótornyoknál indokolt lehet közepes intenzitású ( ICAO B ill. C típ. 2000 cd fényerejű villogó vagy állandó vörös fényű ) lámpatestek alkalmazása.


  ( DIALIGHT - D264 –es sorozat.)

  Egyedi esetekben szükséges lehet más nagyobb fényerejű lámpatestek alkalmazására is, amiben szintén tud a Dialight megoldást ajánlani. Lásd a Dialight D1RW típusú akadályvilágító lámpáját.
  Az új beruházásoknál minden esetben az alkalmazandó akadályvilágítási megoldásokat a hatályos rendeletek és a légügyi hatóság előírásai szerint kell kiválasztani és alkalmazni.

  Természetesen az ajánlott lámpák ellenállnak mint az adótornyokra jellemző magas elektromágneses térerőnek mint az esetlegesen előforduló villámcsapásoknak. Természetesen ez utóbbi nem lehet száz százalékos, csakúgy mint ez a hagyományos lámpatesteknél sem biztosított teljes mértékben .

  A LED –es akadályvilágítási lámpák csökkentik az AM adótornyok toroid szigetelő transzformátorainak méretét és árát. Hogyan csökkentik a Dialight LED -es irányfényei és akadályfényei az új építésű AM tornyok berendezéseinek létesítési költségét?

  A tipikus AM adótornyok berendezéseinél szükség van toroid szigetelő transzformátorra, amely a világítás vezérlési funkcióját elszigeteli a toronytól. Egy 60 méteres, izzólámpás akadályfénnyel kialakított torony teljesítményigényéhez jellemzően egy 3,5 kVA -es transzformátor szükséges, amely több mint 100 kg-ot nyom, és jellemzően cc. 530.000 Ft-ba kerül. A Dialight LED alapú rendszerével a toroid szigetelő transzformátor teljesítménye 0,7 kVA -ra csökken, ami a torony építője számára cc. 270.000 Ft tiszta megtakarítást jelent. Ez a megtakarítás kiegyenlíti a LED –es rendszer többletköltségét, és a torony építője számára hosszú távú megtakarítást jelent az energiafogyasztás és a karbantartás területén egyaránt.
  A LED –es rendszer a karbantartásból és az energiafogyasztásból eredő hosszú távú megtakarítások révén a Dialight LED alapú vörös fényrendszere kötelező elem minden új AM torony építésekor és a szigetelő transzformátor megújításakor.
  A Dialight akár 670 m magas tornyokhoz is szállít LED alapú berendezéseket.

  Hazánkban több adótornyon is sikerrel alkalmazzák a Dialight lámpatesteket. ( lásd a referenciáknál )